Известие

Collapse
No announcement yet.

Тече течността на съединителя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тече течността на съединителя

Здравейте колеги!
    Тече ми течността,но немога да разбера от къде точно.Доливам всичко е ок но на другия ден съединителя е "в ламарината" (най-долу и умеква) ако може някой да ми каже къде точно да гледам,защото изобщо немога да го хвана от къде изтича и какво евентуално трява да сменя!

Не знам къде ти е проблема, но се надявам ти да знаеш, че "течността на съединителя" е спирачната ти течност, демек като изтече, освен съединител, няма да имаш и спирачки, така че по-добре паркирай колата докато намериш проблема...

Comment

Да това ми е ясно.Паркирана е пред блока.Но мисълта ми беше,че незнам от къде точно минава тази течност и се надявах някои да ме просветли къде да гледам

Comment

долния цилиндър на съединителя. този който натиска вилката на на съединителя.първо него провери. сменяй докато е време щото като се скапе съвсем, няма да можеш да включиш на скорост.
        точка

Comment

Мерси много сега ще зяпам под колага,ако може да ми кажеш и къде долу горе се намира този цилиндър

Comment

там където скоростната кутия се съединява с блока на двигателя. между тях ти е съединителя. от там излиза една вилка която се натиска от въпросния цилиндър.

или ако тръгнеш от казанчето за спирачна течност, маркуча който излиза от него И НЕ ОТИВА В СПИРАЧНАТА ПОМПА , А СЛИЗА НАДОЛУ КЪМ ПЕДАЛА НА СЪЕДИНИТЕЛЯ /това ти е горната помпана съединителя/. от нея пък излиза тръбичка която отива директно в долния цилиндър.

все пак не е лошо да кажеш с какъв двигател ти е колата.
            точка

Comment

1,6 boxer

Comment

първо естествено се увери че теча е от него.
                Last edited by kolev; d.m.y г., 17:37.
                точка

Comment

Същия проблем имах и смених външната помпа на съединителя намира се под акумолатора някаде наливай масло на мах и бягай да ти я сменят към 80 лева дадах аз + труд, се пак провери откаде тече може и да не съм прав
                  Last edited by Deathriderr; d.m.y г., 15:27.
                  145 1.4 ts на газ с зелен капак и черна броня

Comment

Понеже за съединителя и спирачките е една течността,провери първо да нямаш спукано спирачно маркуче,или да тече някое цилиндърче.После погледни отгоре от дясната страна на мотора където се съединява с кутията ти е на боксера работното цилиндърче(вижда се ясно).Провери в краката ти където са педалите да не би да има текло.
                    Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Смених помпата (на съединителя) и се оправи!

Comment

Working...
                      X